Recept
« Terug naar recepten
Kip-sate voor de BBQ!
PT10M
Kip-sate voor de BBQ!
Een heerlijk kip-sate voor de bbq! recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-sate voor de BBQ! te bereiden
Meng de ingrediënten, met uitzondering van de kip , in grote schaal door elkaar. Even goed doorroeren en de marinade voor de kipsate is klaar!
Snij daarna de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Denk om kruisbesmetting tijdens het snijden van de kip! Doe de kipfilet blokjes nu in de schaal met marinade en roer dit goed door elkaar: zorg ervoor dat de kip aan alle kanten marinade aan zich heeft!
Laat de kip minimaal twee uur marineren in de koelkast! Roer de kipblokjes regelmatig even om tijdens het marineren. Nu kan de kipfilet aan de (in water geweekte) stokjes geregen worden. Boven een hete barbecue kan de saté nu in korte tijd geroosterd worden.
Snij daarna de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Denk om kruisbesmetting tijdens het snijden van de kip! Doe de kipfilet blokjes nu in de schaal met marinade en roer dit goed door elkaar: zorg ervoor dat de kip aan alle kanten marinade aan zich heeft!
Laat de kip minimaal twee uur marineren in de koelkast! Roer de kipblokjes regelmatig even om tijdens het marineren. Nu kan de kipfilet aan de (in water geweekte) stokjes geregen worden. Boven een hete barbecue kan de saté nu in korte tijd geroosterd worden.