Recept
« Terug naar recepten
Kip Stroganoff
PT30M
Kip Stroganoff
Een snel en lekker gerecht met kip en champignons.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Stroganoff te bereiden
- Verhit olie of boter in een hapjespan en bak de kipblokjes bruin en gaar.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Fluit de sjalot 1 minuut in het overgebleven vet.
- Voeg de champignons toe en bak dit geheel af en toe omroerend 8 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Roer een volle eetlepel bloem door en bak even mee. Dan de bouillon toevoegen.
- Alles doorroeren en op smaak brengen met de mosterd en de wocestershire saus.
- Voeg in porties de crème fraîche toe en roer steeds door . Laat enkele minuten pruttelen, totdat de saus ingedikt is.
- Serveer de stroganoff op rijst en garneer met bosui en peterselie.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik serveerde een kleine rauwkostsalade bij dit gerecht.