KookJij

Kip Tandoori met Mango Salsa

Kip Tandoori = Kip MET BOTTEN,gemaakt met tandoori kruiden. Kip Tikka = Kip ZONDER BOTTEN. TANDOORI = In ieder geval met yoghurt,ui,knoflook,gember,peper,djinten en garam masala. GARAM MASALA = Kruiden mix waarin minstens zit kaneel,noormuskaat en kardemom.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Tandoori met Mango Salsa te bereiden

1).Maak een marinade van alle ingrediënten behalve de kip zelf en de olie.
2).Laat de kip minimaal 4 uur, maar beter 6 - 8 uur marineren in de koeling.
3).Smeer het met alu-folie beklede bakblik goed in met rijstolie en stort de kip met de marinade uit op het bakblik
4).Schuif dit 45 minuten in de oven en kijk dan of:
--->buitenste van de kip een beetje krokant is
--->binnenste van de kip gaar is.
SALSA:
5).Doe de klein gesneden mango in een kom en vermeng met de lombok en de in de azijn opgeloste suiker.
6).Breng op smaak met grof zout en strooi daar over heen heel ruim de gescheurde muntblaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met een bolletje rijst.
DRINK hierbij thee,koud bier of een koele witte wijn of een pittige Rosé

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst