DIEN OP : Met een bolletje rijst.
DRINK hierbij thee,koud bier of een koele witte wijn of een pittige Rosé
Recept
« Terug naar recepten
Kip Tandoori met Mango Salsa
PT90M
Kip Tandoori met Mango Salsa
Kip Tandoori = Kip MET BOTTEN,gemaakt met tandoori kruiden.
Kip Tikka = Kip ZONDER BOTTEN.
TANDOORI = In ieder geval met yoghurt,ui,knoflook,gember,peper,djinten en garam masala.
GARAM MASALA = Kruiden mix waarin minstens zit kaneel,noormuskaat en kardemom.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Tandoori met Mango Salsa te bereiden
1).Maak een marinade van alle ingrediënten behalve de kip zelf en de olie.
2).Laat de kip minimaal 4 uur, maar beter 6 - 8 uur marineren in de koeling.
3).Smeer het met alu-folie beklede bakblik goed in met rijstolie en stort de kip met de marinade uit op het bakblik
4).Schuif dit 45 minuten in de oven en kijk dan of:
--->buitenste van de kip een beetje krokant is
--->binnenste van de kip gaar is.
SALSA:
5).Doe de klein gesneden mango in een kom en vermeng met de lombok en de in de azijn opgeloste suiker.
6).Breng op smaak met grof zout en strooi daar over heen heel ruim de gescheurde muntblaadjes.
2).Laat de kip minimaal 4 uur, maar beter 6 - 8 uur marineren in de koeling.
3).Smeer het met alu-folie beklede bakblik goed in met rijstolie en stort de kip met de marinade uit op het bakblik
4).Schuif dit 45 minuten in de oven en kijk dan of:
--->buitenste van de kip een beetje krokant is
--->binnenste van de kip gaar is.
SALSA:
5).Doe de klein gesneden mango in een kom en vermeng met de lombok en de in de azijn opgeloste suiker.
6).Breng op smaak met grof zout en strooi daar over heen heel ruim de gescheurde muntblaadjes.