Recept
« Terug naar recepten
Kip tauge broodjes
PT40M
Kip tauge broodjes
Een heerlijk kip tauge broodjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip tauge broodjes te bereiden
Snij de lente-ui in stukjes,laat het potje wortelen-erwten uilekken en snij de wortelen in stukjes,kipfilet in stukjes snijden en kruiden.Doe een beetje boter in een pan en bak de kipfilet gaar,doe de lente ui en knoflook erbij.Voeg daarna de wortelen en erwten en tauge erbij,roer voorzichtig.Voeg daarna de sambal en ketjap erbij doe dit naar eigen smaak.Klaar is de vulling.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.Laat de bladerdaag ontdooien niet te lang want anders is het vouwen moeilijker.Doe op de aanrecht een beetje bloem en leg de plakjes bladerdeeg erop,laat het even ontdooien.Smeer de randen met een beetje eigeel in.Doe in het midden van de bladerdeeg een beetje vulling en ga het dichvouwen,3 puntjes naar elkaar toe,duw met een lepel de vulling een beetje naar beneden en indien nodig doe je wat erbij.Vouw daarna laatse punt dicht,druk goed de randen dicht.Leg de pakjes op een bakplaat waar bakpapier op zit,smeer op het laatst een los geklopt ei(eigeel) op de bladerdeeg broodjes.Doe de broodjes ongeveer 20/25 minuten in de oven.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.Laat de bladerdaag ontdooien niet te lang want anders is het vouwen moeilijker.Doe op de aanrecht een beetje bloem en leg de plakjes bladerdeeg erop,laat het even ontdooien.Smeer de randen met een beetje eigeel in.Doe in het midden van de bladerdeeg een beetje vulling en ga het dichvouwen,3 puntjes naar elkaar toe,duw met een lepel de vulling een beetje naar beneden en indien nodig doe je wat erbij.Vouw daarna laatse punt dicht,druk goed de randen dicht.Leg de pakjes op een bakplaat waar bakpapier op zit,smeer op het laatst een los geklopt ei(eigeel) op de bladerdeeg broodjes.Doe de broodjes ongeveer 20/25 minuten in de oven.