Recept
« Terug naar recepten
Kip tikka masala met gele rijst en naanbrood
PT35M
Kip tikka masala met gele rijst en naanbrood
Serveer dit gerecht met de gele rijst en gebakken naanbrood.
Strooi er wat koriander over. Een frisse (komkommer) salade zal hier prima bij smaken.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lidl folder week 35 2014
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip tikka masala met gele rijst en naanbrood te bereiden
Tikka Masala:
Snij de kipfilet in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.
Neem een hapjespan en verhit hierin de olie met de boter.
Als de boter niet meer bruist kipfilet toevoegen en kort aanbraden (1 minuut).
Pel ondertussen de uien en snij in kleine partjes.
Voeg toe aan de kip.
Bak even mee en roer er de tikka masala saus door.
Laat 10 minuten op matig vuur braden, daarbij regelmatig roeren.
Tot zover kun je het gerecht goed voorbereiden en eventueel laten afkoelen.
De smaken kunnen dan goed intrekken.
Maak de paprika schoon, verwijder de steel en zaadjes en snij in kleine stukjes.
Snij de tomaat ook in kleine stukjes.
Doe de paprika en tomaat bij de kip en laat 5 minuten stoven.
Rijst en naanbrood:
Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook.
Voeg de rijst, boter en kerriepoeder toe en roer door.
Sluit de pan af met een deksel en draai het vuur laag.
Laat 20 minuten op heel laag vuur gaar worden.
Schep de rijst om en serveer in een schaal.
Verhit de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrijk ze met de zachte boter.
Serveer de gele rijst met kip tikka masala en gebakken naanbrood.
Garneer met koriander.
Snij de kipfilet in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.
Neem een hapjespan en verhit hierin de olie met de boter.
Als de boter niet meer bruist kipfilet toevoegen en kort aanbraden (1 minuut).
Pel ondertussen de uien en snij in kleine partjes.
Voeg toe aan de kip.
Bak even mee en roer er de tikka masala saus door.
Laat 10 minuten op matig vuur braden, daarbij regelmatig roeren.
Tot zover kun je het gerecht goed voorbereiden en eventueel laten afkoelen.
De smaken kunnen dan goed intrekken.
Maak de paprika schoon, verwijder de steel en zaadjes en snij in kleine stukjes.
Snij de tomaat ook in kleine stukjes.
Doe de paprika en tomaat bij de kip en laat 5 minuten stoven.
Rijst en naanbrood:
Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook.
Voeg de rijst, boter en kerriepoeder toe en roer door.
Sluit de pan af met een deksel en draai het vuur laag.
Laat 20 minuten op heel laag vuur gaar worden.
Schep de rijst om en serveer in een schaal.
Verhit de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrijk ze met de zachte boter.
Serveer de gele rijst met kip tikka masala en gebakken naanbrood.
Garneer met koriander.