Recept
« Terug naar recepten
Kip Tonkatsu
PT30M
Kip Tonkatsu
Een heerlijk kip tonkatsu recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Japan
Bron:
Marco
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Tonkatsu te bereiden
Snijd de kip in zodat een zakje ontstaat. Snijd de ui en sjitake julienne. Snijd de broccoli in hapklare stukjes en stoom die eventjes.
Bak de ui en sjitake in wat olie met wat peper en zout en eventueel wat kerrie. Af laten koelen.
Meng voor de saus de ingredienten en verhit dit tot het wat dikker wordt.
Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met bloem. Vul de kip met ui en sjitake en sluit de kip. Bestrooi met bloem en 'paneer' de kip met een geklopt ui en broodkruimels. Frituur de kip in olie van 170 C.
Snijd de kip in mooie plakjes en serveer met de kool en broccoli en natuurlijk de saus
Bak de ui en sjitake in wat olie met wat peper en zout en eventueel wat kerrie. Af laten koelen.
Meng voor de saus de ingredienten en verhit dit tot het wat dikker wordt.
Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met bloem. Vul de kip met ui en sjitake en sluit de kip. Bestrooi met bloem en 'paneer' de kip met een geklopt ui en broodkruimels. Frituur de kip in olie van 170 C.
Snijd de kip in mooie plakjes en serveer met de kool en broccoli en natuurlijk de saus