KookJij

Kip uit de Oven

Een kip garen in de oven duurt gemiddeld 75 tot 90 minuten op 180 graden Celsius.Altijd de kip op z´n rug leggen met de borsten naar boven. Een ervaringsfeit is dat de kip zo eenvoudig mogelijk wordt gebraden.Als een gerecht lukt en lekker wordt gevonden,is men eerder geneigd om het nog eens te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip uit de Oven te bereiden

*Zet de oven op 200 graden
*Meng de boter met dragon,geraspte gember,sereh en knoflookpoeder tot een dunne pasta
*Wrijf de kip in met citroensap en laat intrekken gedurende een kwartier.
*Wrijf dan de kip in met veel peper en weinig zout en laat dat 5 minuten intrekken
*Dan borstvel voorzichtig los maken en wat boterpasta aanbrengen tussen borstvlees en vel.Vel weer voorzichtig terug leggen.Vervolgens hele kip met de boterpasta insmeren,Zet de kip nu apart in een ovenschaal
*Fruit een sjalot in de andere eetlepels boter, met de
knoflook, totdat de ui begint te kleuren.Giet dan de gevogelte fond er bij en de witte wijn en laat tot ongeveer 300 ml inkoken.
*Giet de hete saus over de kip in de ovenschotel en zet nu de kip in de oven ,bedekt met alu-folie
*Laat 45 minuten op 200 graden braden
*Zet de oven dan op 150 graden en laat de kip verder 45 minuten braden.
*Daarna gaat de alu-folie er af en braadt de kip zonder alu-folie nog een 10 minuten
*Nu halen we kip uit de oven en laten hem onder een stukje alu-folie tot rust komen.
***
Ondertussen kan de purée gemaakt worden of de kruimige aardappelen en evt.worteltjes,doperwtjes,bloemkool of welke groente dan ook,die U hebt bedacht bij de kip.
***
We kunnen ook 8 - 10 dunne preien en 1 kg  repen vastkokende aardappelen leggen onder de kip na de eerste 45 minuten en die mee laten garen tijdens de rest van het oven-proces.
***
*De kip verdelen in 2 dijen en 2 borststukken.
*De saus uit de ovenschaal halen met de kippen-druipsels en nog even doorverwarmen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:Met een lepel aardappelen of purée,groente(s), en saus.
**********************************************************
Geef er een glas witte wijn bij die is opgevoed op hout,bv een Chardonnay uit de Bourgogne of een Riesling Kabinett cq Spätlese Trocken uit Duitsland

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst