Recept komt uit Tunesië: staat niet in de landenlijst. Vandaar Afrika.
Recept
« Terug naar recepten
Kip uit tajine
PT120M
Kip uit tajine
Een heerlijk kip uit tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit tajine te bereiden
Zet de onderkant van de tajine op een laag vuur op een vlamverdeler. Giet de olijfolie erin.
Wrijf de kipstukken in met peper en zout en leg ze in de schaal. Laat ze een paar minuten kleuren aan beide kanten. Leg op de kip de uien, paprika's, rode peper, de knoflook, de olijven en de tomaten.
Strooi de kruiden erover.
Deksel op de tajine en ± 30 - 45 minuten laten stoven.
Omscheppen, saffraan en citroensap en ½ kopje wijn toevoegen.
Dan 1 uur op laagste stand laten stoven, af en toe voorzichtig omscheppen.
Opdienen met witte rijst of Turks brood.
Wrijf de kipstukken in met peper en zout en leg ze in de schaal. Laat ze een paar minuten kleuren aan beide kanten. Leg op de kip de uien, paprika's, rode peper, de knoflook, de olijven en de tomaten.
Strooi de kruiden erover.
Deksel op de tajine en ± 30 - 45 minuten laten stoven.
Omscheppen, saffraan en citroensap en ½ kopje wijn toevoegen.
Dan 1 uur op laagste stand laten stoven, af en toe voorzichtig omscheppen.
Opdienen met witte rijst of Turks brood.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Het is een aardewerken schaal met daarop een hoog
taps toelopende deksel.
Hiermee kan je gerechten stoven. De bedoeling is je gerecht op een zacht vuur te laten stoven. Groetjes :);):p
gj_ zegt: