DIEN OP : Verdeel over de borden en geef er rijst bij en bv een tomaten-ketimun salade.
Strooi er gefrituurde uitjes over.
Recept
« Terug naar recepten
Kip uit Zoetzuur
PT120M
Kip uit Zoetzuur
Een heerlijk kip uit zoetzuur recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Naar Lonny Gerungan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit Zoetzuur te bereiden
1). Wrijf de kip goed in met een mengsel van nootmuskaat-zout-peper en laat 30 minuten in de koeling intrekken.
2). Bak de kippenpoten om en om goud bruin en haal uit de pan.
3). Bak dan in de pan de uien, knoflook, kruidnagel,
kaneelstokje, ketumbar en gember.
4). Voeg toe de wijn, de ketjap en 2 eetlepels azijn en breng aan de kook.
5). Voeg dan de kip weer toe en laat de kip in 45 minuten zachtjes gaar stoven.
6). Bind de saus met de maizena en breng evt. op smaak met azijn.
2). Bak de kippenpoten om en om goud bruin en haal uit de pan.
3). Bak dan in de pan de uien, knoflook, kruidnagel,
kaneelstokje, ketumbar en gember.
4). Voeg toe de wijn, de ketjap en 2 eetlepels azijn en breng aan de kook.
5). Voeg dan de kip weer toe en laat de kip in 45 minuten zachtjes gaar stoven.
6). Bind de saus met de maizena en breng evt. op smaak met azijn.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ineke60 zegt:
deuxchapeaux zegt:
Vanaf 5).45 - 60 minuten in de oven die op 120 graden Celsius staat ingesteld.
Jan A.