Recept
« Terug naar recepten
Kipbeignets met citroen
PT45M
Kipbeignets met citroen
Een heerlijk kipbeignets met citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipbeignets met citroen te bereiden
Zeef de bloem met een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje. Roer er de eierdooier en 1 eetlp olie in. Roer er het bier door en nog ongeveer 5 cl lauw water. Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Vermeng het citroensap met de rest van de olie, de geschilde en geraspte gemberwortel, de geperste knoflook, peper en zout. Snij de kip in stukken, leg ze in de marinade. Zet 30 min. in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag. Dep de stukken kip droog en dompel ze in het beslag.
Bak de porties 5 min. in frituuolie van 175°C. Draai ze af en toe om. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met partjes citroen.
Lekker met marmeladesaus.
Verhit de sinaasappelmarmelade met de 2 eetlp. water, tot de marmelade dik vloeibaar is.
Serveer warm bij de beignets.
Vermeng het citroensap met de rest van de olie, de geschilde en geraspte gemberwortel, de geperste knoflook, peper en zout. Snij de kip in stukken, leg ze in de marinade. Zet 30 min. in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag. Dep de stukken kip droog en dompel ze in het beslag.
Bak de porties 5 min. in frituuolie van 175°C. Draai ze af en toe om. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met partjes citroen.
Lekker met marmeladesaus.
Verhit de sinaasappelmarmelade met de 2 eetlp. water, tot de marmelade dik vloeibaar is.
Serveer warm bij de beignets.