Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet en munt-citroenricotta
PT35M
Kipfilet en munt-citroenricotta
Een heerlijk kipfilet en munt-citroenricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
250 kCal energie
36 Gram eiwit
12 Gram vet
36 Gram eiwit
12 Gram vet
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet en munt-citroenricotta te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp de gele schil van de citroen.
Snijd de munt fijn.
Meng het citroenrasp met de munt, ricotta en knoflook.
Bestrooi de kipfilet met peper en zout naar smaak.
Bestrijk de ovenschaal met de olie en leg de kipfilet erin.
Bestrijk de kip royaal met het ricottamengsel.
Zet circa 20 minuten in de oven.
Neem uit de oven.
Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Serveer de kip met pasta in tomatensaus en in olijfolie geroerbakte spinazie.
Rasp de gele schil van de citroen.
Snijd de munt fijn.
Meng het citroenrasp met de munt, ricotta en knoflook.
Bestrooi de kipfilet met peper en zout naar smaak.
Bestrijk de ovenschaal met de olie en leg de kipfilet erin.
Bestrijk de kip royaal met het ricottamengsel.
Zet circa 20 minuten in de oven.
Neem uit de oven.
Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Serveer de kip met pasta in tomatensaus en in olijfolie geroerbakte spinazie.