Wij eten dit met nasi of witte rijst en een zakje babi pangangsaus van een bekend merk maar vandaag heb ik de saus van Tineke, zie het recept babi pangang, gemaakt en die is echt super.
Voor de rest kan men zelf aanvullen met sambal, kroepoek, gebakken uitje, seroendeng enz.......
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in een amandeljasje
PT45M
Kipfilet in een amandeljasje
Een heerlijk kipfilet in een amandeljasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerda Lamers
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in een amandeljasje te bereiden
Klop de eiwitten los en klop er de maïzena door.
Leg de kipfilets in dit beslag.
Strooi op aparte bordjes een beetje amandelschaafsel en leg op elk bordje een kipfilet en bestrooi ze met de rest van het schaafsel.
Verhit ondertussen de olie in een wok, wacht tot er een beetje damp afkomt en doe met een spatel voorzichtig de kipfilet er in. Na 2 á 3 minuten de hitte temperen en zachtjes laten bakken. Keer de filets na 10 minuten en dan weer na 10 minuten, snij er een iets in met een scherp mesje om te kijken of het gaar is, zo niet dan omkeren en nogmaals 10 minuten. De gaartijd is afhankelijk van de grote/dikte van de kipfilets.
Leg de kipfilets in dit beslag.
Strooi op aparte bordjes een beetje amandelschaafsel en leg op elk bordje een kipfilet en bestrooi ze met de rest van het schaafsel.
Verhit ondertussen de olie in een wok, wacht tot er een beetje damp afkomt en doe met een spatel voorzichtig de kipfilet er in. Na 2 á 3 minuten de hitte temperen en zachtjes laten bakken. Keer de filets na 10 minuten en dan weer na 10 minuten, snij er een iets in met een scherp mesje om te kijken of het gaar is, zo niet dan omkeren en nogmaals 10 minuten. De gaartijd is afhankelijk van de grote/dikte van de kipfilets.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
truitje zegt:
Dit moet je echt maken, het is heerlijk. Ook lekker met gewone Sweet Chilisaus. Groetjes Gerda :p:p:p
hns zegt:
truitje zegt: