Ooit eens gegeten in een Russisch eethuis in Amsterdam en gewoon het recept gevraagd. Natuurlijk zullen ze me niet alles verteld hebben, maar dit komt wel heel dicht in de buurt van hoe de kip daar smaakte!
Een tip: eet dit niet als je daarna nog afspraken hebt, is niet zo fijn voor degenen die het niet gegeten hebben............
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet Kiev (gepaneerde knoflook-kip)
PT30M
Kipfilet Kiev (gepaneerde knoflook-kip)
Een heerlijk kipfilet kiev (gepaneerde knoflook-kip) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Eethuis Maroesjka, Amsterdam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet Kiev (gepaneerde knoflook-kip) te bereiden
Maak de vulling voor de kipfilets door de knoflook met de peterselie en de olie tot een dikke pasta te malen in de keukenmachine.
Snij in de lengte de kipfilet open en maak hier een 'vulruimte' in waar je de knoflookpasta in doet.
Steek de opening vast met een cocktailprikker.
Haal de kip dan vervolgens door de ei en paneermeel en laat eventjes indrogen, dan bakt het beter.
Smelt dan de boter en bak de kip op niet te hoog vuur goudbruin en gaar, regelmatig omdraaien zodat de paneerlaag niet verbrand.
Haal de cocktailprikkers uit de kip en lekker warm serveren. Eet smakelijk!!
Snij in de lengte de kipfilet open en maak hier een 'vulruimte' in waar je de knoflookpasta in doet.
Steek de opening vast met een cocktailprikker.
Haal de kip dan vervolgens door de ei en paneermeel en laat eventjes indrogen, dan bakt het beter.
Smelt dan de boter en bak de kip op niet te hoog vuur goudbruin en gaar, regelmatig omdraaien zodat de paneerlaag niet verbrand.
Haal de cocktailprikkers uit de kip en lekker warm serveren. Eet smakelijk!!
edelarosa zegt: