KookJij

Kipfilet met honingazijnsaus en romige prei

Een heerlijk kipfilet met honingazijnsaus en romige prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 600 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet met honingazijnsaus en romige prei te bereiden

Pel de uien en hak ze fijn.
Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af. Snij de prei in dunne ringen.
Verhit de olie.
Fruit de helft van de uitjes en alle prei.
Giet er de witte wijn bij en laat die bijna helemaal inkoken.
Voeg de slagromm toe en laat met de deksel op de pan ca. 45 minuten op een laag vuur sudderen tot de prei tot moes is gekookt. Voeg zo nodig af en toe een lepel water toe zodat het mengsel niet aanbrandt.
Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 75 graden celsius en plaats er meteen de ovenschotel in.
Bestrijk de kipfilets heel dun met mosterd.
Bestrooi ze met zout en peper.
Braad de filets rondom in 3 minuten in de hete braadboter.
Leg ze meteen daarna op de voorverwarmde schaal en laat ze 45-60 minuten verder garen in de oven op 75 graden.
Fruit in de rest van braadnat de rest van de uitjes glazig. Voeg de kippebouillon, honing en azijn toe en laat op een hoog vuur inkoken tot 1 dl.
Breng verder op smaak met peper en zout.

Schep de prei op voorverwarmde borden. Snij de kipfilets schuin in plakken en schik ze op de prei. Schep er wat saus over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Kun je dit recept 'n dag van te voren al klaarmaken...???
mary-ellen

mary-ellen zegt:
Lijkt mij heerlijk