Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met honingazijnsaus en romige prei
PT15M
Kipfilet met honingazijnsaus en romige prei
Een heerlijk kipfilet met honingazijnsaus en romige prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kipfilet met honingazijnsaus en romige prei te bereiden
Pel de uien en hak ze fijn.
Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af. Snij de prei in dunne ringen.
Verhit de olie.
Fruit de helft van de uitjes en alle prei.
Giet er de witte wijn bij en laat die bijna helemaal inkoken.
Voeg de slagromm toe en laat met de deksel op de pan ca. 45 minuten op een laag vuur sudderen tot de prei tot moes is gekookt. Voeg zo nodig af en toe een lepel water toe zodat het mengsel niet aanbrandt.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 75 graden celsius en plaats er meteen de ovenschotel in.
Bestrijk de kipfilets heel dun met mosterd.
Bestrooi ze met zout en peper.
Braad de filets rondom in 3 minuten in de hete braadboter.
Leg ze meteen daarna op de voorverwarmde schaal en laat ze 45-60 minuten verder garen in de oven op 75 graden.
Fruit in de rest van braadnat de rest van de uitjes glazig. Voeg de kippebouillon, honing en azijn toe en laat op een hoog vuur inkoken tot 1 dl.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de prei op voorverwarmde borden. Snij de kipfilets schuin in plakken en schik ze op de prei. Schep er wat saus over.
Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af. Snij de prei in dunne ringen.
Verhit de olie.
Fruit de helft van de uitjes en alle prei.
Giet er de witte wijn bij en laat die bijna helemaal inkoken.
Voeg de slagromm toe en laat met de deksel op de pan ca. 45 minuten op een laag vuur sudderen tot de prei tot moes is gekookt. Voeg zo nodig af en toe een lepel water toe zodat het mengsel niet aanbrandt.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 75 graden celsius en plaats er meteen de ovenschotel in.
Bestrijk de kipfilets heel dun met mosterd.
Bestrooi ze met zout en peper.
Braad de filets rondom in 3 minuten in de hete braadboter.
Leg ze meteen daarna op de voorverwarmde schaal en laat ze 45-60 minuten verder garen in de oven op 75 graden.
Fruit in de rest van braadnat de rest van de uitjes glazig. Voeg de kippebouillon, honing en azijn toe en laat op een hoog vuur inkoken tot 1 dl.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de prei op voorverwarmde borden. Snij de kipfilets schuin in plakken en schik ze op de prei. Schep er wat saus over.
Jenny Camps zegt: