Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met kersen en gember in croissantdeeg
PT30M
Kipfilet met kersen en gember in croissantdeeg
Een heerlijk kipfilet met kersen en gember in croissantdeeg recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
wendy bekking
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met kersen en gember in croissantdeeg te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Snij de kipfilets in blokjes en bak ze bruin in de boter. Snij de bolletjes gember klein en voeg samen met de kappertjes toe aan de kip. Kerrie-saus-poeder erbij en meteen de creme fraiche toevoegen, goed roeren op een laag vuurtje. Doe de kersen en een scheut van het kersenvocht erbij, opnieuw roeren.
Mik het kip-mengsel in een ovenschaal en dek af met het croissantdeeg. Als laatste de geraspte kaas over het croissantdeeg en ongeveer 20 minuten in de oven. Als het deeg en de kaas mooi goudbruin is geworden kan de maaltijd opgediend worden. Lekker met vers stokbrood en roomboter!
Snij de kipfilets in blokjes en bak ze bruin in de boter. Snij de bolletjes gember klein en voeg samen met de kappertjes toe aan de kip. Kerrie-saus-poeder erbij en meteen de creme fraiche toevoegen, goed roeren op een laag vuurtje. Doe de kersen en een scheut van het kersenvocht erbij, opnieuw roeren.
Mik het kip-mengsel in een ovenschaal en dek af met het croissantdeeg. Als laatste de geraspte kaas over het croissantdeeg en ongeveer 20 minuten in de oven. Als het deeg en de kaas mooi goudbruin is geworden kan de maaltijd opgediend worden. Lekker met vers stokbrood en roomboter!
Mijn kookverhaal (wendy bekking)
Ook weer een recept van moeder-lief. Heel erg makkelijk, heel erg snel en heeeeel erg lekker!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liesbeth zegt:
Hartvelt zegt: