KookJij

Kipfilet met kersen en gember in croissantdeeg

Een heerlijk kipfilet met kersen en gember in croissantdeeg recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet met kersen en gember in croissantdeeg te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 gr.
Snij de kipfilets in blokjes en bak ze bruin in de boter. Snij de bolletjes gember klein en voeg samen met de kappertjes toe aan de kip. Kerrie-saus-poeder erbij en meteen de creme fraiche toevoegen, goed roeren op een laag vuurtje. Doe de kersen en een scheut van het kersenvocht erbij, opnieuw roeren.
Mik het kip-mengsel in een ovenschaal en dek af met het croissantdeeg. Als laatste de geraspte kaas over het croissantdeeg en ongeveer 20 minuten in de oven. Als het deeg en de kaas mooi goudbruin is geworden kan de maaltijd opgediend worden. Lekker met vers stokbrood en roomboter!

Mijn kookverhaal (wendy bekking)

Ook weer een recept van moeder-lief. Heel erg makkelijk, heel erg snel en heeeeel erg lekker!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hartvelt

Hartvelt zegt:
Zeer verrast - zo gemakkelijk te hervinden op Website. Zelf spreidden wij eerst het deeg met de punten naar het midden in een ovenschaal en de rest langs de randen. Met die randen dekten wij het geheel dan toe. Veel dank voor de herinnering.
liesbeth

liesbeth zegt:
Leuk dit recept weer te vinden. De herkomst is : prijswinnend recept van een kook-wedstrijd uitgeschreven door de "Tip", het tijdschrift dat tegenwoordig : Tip-culinair"heet. Het kreeg de eerste prijs! Let op: de inhoud van "een" zakje kerriesaus wisselt wel: er zat vroeger meer in dan tegenwoordig, toen was het recept: een HALF pakje kerriesaus!