Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met kersensaus
PT30M
Kipfilet met kersensaus
Een heerlijk kipfilet met kersensaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Verrassende variaties met kip. Wies van Linge.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met kersensaus te bereiden
De ui versnipperen.
De kipfilets met keukenpapier drogen en inwrijven met zout en peper. Wentel ze dan aan alle kanten door de gezeefde bloem.
Verhit de boter in de braadpan en bak de filets snel rondom aan, draai het vuur lager en bak ze verder in 10 à 13 minuten bruin en bijna gaar.
Neem de filets uit de pan en houd ze warm in alufolie.
Fruit de ui in de braadpan in de achtergebleven braadboter tot glazig. Roer dan de extra bloem erdoor en schenk eerst een deel van de wijn erbij. Blijf roeren tot een glad massa ontstaat. Giet geleidelijk de wijn erbij, roeren en voeg dan al roerend ook de bouillon toe en de koffieroom. Als alles is opgenomen de saus nog 3 minuutjes zachtjes laten koken.
Nu wat kersensap (naar smaak) en de kersen toevoegen en op smaak brengen met kirsch + zout + peper.
Doe de kipfilets in de saus en laat het geheel een paar minuten stoven.
Snijd de filets in plakken en leg elke filet in waaiervorm op een bord.
Schenk wat saus erover en de rest apart serveren.
De kipfilets met keukenpapier drogen en inwrijven met zout en peper. Wentel ze dan aan alle kanten door de gezeefde bloem.
Verhit de boter in de braadpan en bak de filets snel rondom aan, draai het vuur lager en bak ze verder in 10 à 13 minuten bruin en bijna gaar.
Neem de filets uit de pan en houd ze warm in alufolie.
Fruit de ui in de braadpan in de achtergebleven braadboter tot glazig. Roer dan de extra bloem erdoor en schenk eerst een deel van de wijn erbij. Blijf roeren tot een glad massa ontstaat. Giet geleidelijk de wijn erbij, roeren en voeg dan al roerend ook de bouillon toe en de koffieroom. Als alles is opgenomen de saus nog 3 minuutjes zachtjes laten koken.
Nu wat kersensap (naar smaak) en de kersen toevoegen en op smaak brengen met kirsch + zout + peper.
Doe de kipfilets in de saus en laat het geheel een paar minuten stoven.
Snijd de filets in plakken en leg elke filet in waaiervorm op een bord.
Schenk wat saus erover en de rest apart serveren.