KookJij

Kipfilet met peultjes en pasta

Een heerlijk kipfilet met peultjes en pasta recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: uit mijn kookschrift
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet met peultjes en pasta te bereiden

Peultjes blancheren 2 min. in kokend water.
Afspoelen met koud water, uitlekken.
Kruid de kip.
Verwarm de boter met de olie in de wok en braad het aan beide zijden bruin (7 min per kant).
Haal de kip uit de pan en dek af.
Doe de ui, kerrie, peultjes, gember en de ketjap in de wok.
Na 2 min. de kip toevoegen en op ZACHT vuur 10 min warmen.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Eet het bij pasta met tomaten salade+feta-kaas +olijven.
Vóór het opdienen nog een sliertje gember siroop over de kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bollehans

bollehans zegt:
Het was heerlijk!
Echter kipfilet vervangen voor uitgebeende kippendijen ( lekker vet randje ) en de neutrale olie voor sesam olie plus een klein kwakkie oestersaus.
Chapeau Barbara!!;)