Eet het bij pasta met tomaten salade+feta-kaas +olijven.
Vóór het opdienen nog een sliertje gember siroop over de kip.
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met peultjes en pasta
PT45M
Kipfilet met peultjes en pasta
Een heerlijk kipfilet met peultjes en pasta recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
uit mijn kookschrift
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met peultjes en pasta te bereiden
Peultjes blancheren 2 min. in kokend water.
Afspoelen met koud water, uitlekken.
Kruid de kip.
Verwarm de boter met de olie in de wok en braad het aan beide zijden bruin (7 min per kant).
Haal de kip uit de pan en dek af.
Doe de ui, kerrie, peultjes, gember en de ketjap in de wok.
Na 2 min. de kip toevoegen en op ZACHT vuur 10 min warmen.
Afspoelen met koud water, uitlekken.
Kruid de kip.
Verwarm de boter met de olie in de wok en braad het aan beide zijden bruin (7 min per kant).
Haal de kip uit de pan en dek af.
Doe de ui, kerrie, peultjes, gember en de ketjap in de wok.
Na 2 min. de kip toevoegen en op ZACHT vuur 10 min warmen.
bollehans zegt:
Echter kipfilet vervangen voor uitgebeende kippendijen ( lekker vet randje ) en de neutrale olie voor sesam olie plus een klein kwakkie oestersaus.
Chapeau Barbara!!;)