Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met vijgenvulling
PT40M
Kipfilet met vijgenvulling
Een heerlijk kipfilet met vijgenvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kipfilet met vijgenvulling te bereiden
1. Hak de vijgen grof en meng ze met de madeira. laat 10 minuten trekken.
2. Snijd de kipfilets met een scherp mes in, zodat envelopjes ontstaan.
3. Vul de kipfilets met de gehakte vijgen en steek ze dicht met een prikkertje. Kruid met peper en zout.
4. Bak de kipfilets in een pan met hete olie aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur iets lager en laat ze nog 6 à 8 minuten braden, tot het vlees gaar is.
5. Doe tenslotte de boter en het paprikapoeder in de pan en overgiet er de kipfilets mee. Serveer meteen, met een frisse salade of couscous met worteltjes en rozijnen.
2. Snijd de kipfilets met een scherp mes in, zodat envelopjes ontstaan.
3. Vul de kipfilets met de gehakte vijgen en steek ze dicht met een prikkertje. Kruid met peper en zout.
4. Bak de kipfilets in een pan met hete olie aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur iets lager en laat ze nog 6 à 8 minuten braden, tot het vlees gaar is.
5. Doe tenslotte de boter en het paprikapoeder in de pan en overgiet er de kipfilets mee. Serveer meteen, met een frisse salade of couscous met worteltjes en rozijnen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lizemie2 zegt:
Het staat ook bij de ingrediënten hoor. Er staat: 4 cl madeira (of port) dus met port zal het ook wel lekker zijn.
menj zegt:
Groetjes Marja.
menj zegt:
Groetjes Marja.
menj zegt: