Recept
« Terug naar recepten
Kipfiletreepjes met roergebakken groenten en cashewnoten
PT20M
Kipfiletreepjes met roergebakken groenten en cashewnoten
Een heerlijk kipfiletreepjes met roergebakken groenten en cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfiletreepjes met roergebakken groenten en cashewnoten te bereiden
Dit gerecht kunt u makkelijk een dag van tevoren bereiden en vervolgens in de magnetron opwarmen. Als u het lekker vindt, dan kunt u ook nog rose garnalen toevoegen.
Snijd de kipfilet in reepjes en verhit de olie in een wok. Als deze licht begint te walmen, de helft van de kipreepjes toevoegen en om en om krokant bakken. Schep de reepjes uit de pan en houd deze even warm. Nu de andere helft bakken en bij de eerste helft voegen. Dan alle kipreepjes warm houden. In de braadjus nu op hoog vuur de groenten om en om roerbakken. De chilisaus, gembersiroop en sojasaus toevoegen en even laten doorkoken. De kipreepjes en de gekookte rijst erbij doen en op smaak brengen met peper en zout. Op het laatst de cashewnoten toevoegen en direct serveren.
Snijd de kipfilet in reepjes en verhit de olie in een wok. Als deze licht begint te walmen, de helft van de kipreepjes toevoegen en om en om krokant bakken. Schep de reepjes uit de pan en houd deze even warm. Nu de andere helft bakken en bij de eerste helft voegen. Dan alle kipreepjes warm houden. In de braadjus nu op hoog vuur de groenten om en om roerbakken. De chilisaus, gembersiroop en sojasaus toevoegen en even laten doorkoken. De kipreepjes en de gekookte rijst erbij doen en op smaak brengen met peper en zout. Op het laatst de cashewnoten toevoegen en direct serveren.
Joop v Rij zegt: