Recept
« Terug naar recepten
Kipfrituur
PT180M
Kipfrituur
Een heerlijk kipfrituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kipfrituur te bereiden
1).Spoel de stukken kip goed af en droog ze zorgvuldig en doe ze daarna in de koelkast in het water met zout gedurende 2 uren.
2).Ondertussen maken we klaar:
3).Een kom met karnemelk, eieren en het grootste deel van de kruidenmix
4).Een grote kom met bloem, maizena,10 cc kruidenmix, 1 eetlepel dragon.
5).Haal de stukken kip uit de pekel en droog ze zorgvuldig.
6).Doe de stukken kip in het karnemelkmengsel.
7).Wentel vervolgens de stukken kip in het bloemmengsel, schud ze voorzichtig af en leg ze op een rekje.
8).Verhit een laagje olie in de pan van rond de 2 cm diep (ca.180 graden Celsius).
9).Doe de stukken kip dan in de pan (ze moeten ruim plek hebben) en doe dan eerst 5 minuten het deksel op de pan om het kookproces in de kip te starten. Na 5 minuten het deksel er af. Draai vervolgens de stukken om totdat de stukken kip aan alle kanten mooi bruin zijn geworden en gaar (om te garen moeten ze toch wel in totaal minstens 17 minuten worden gefrituurd/gebakken).
2).Ondertussen maken we klaar:
3).Een kom met karnemelk, eieren en het grootste deel van de kruidenmix
4).Een grote kom met bloem, maizena,10 cc kruidenmix, 1 eetlepel dragon.
5).Haal de stukken kip uit de pekel en droog ze zorgvuldig.
6).Doe de stukken kip in het karnemelkmengsel.
7).Wentel vervolgens de stukken kip in het bloemmengsel, schud ze voorzichtig af en leg ze op een rekje.
8).Verhit een laagje olie in de pan van rond de 2 cm diep (ca.180 graden Celsius).
9).Doe de stukken kip dan in de pan (ze moeten ruim plek hebben) en doe dan eerst 5 minuten het deksel op de pan om het kookproces in de kip te starten. Na 5 minuten het deksel er af. Draai vervolgens de stukken om totdat de stukken kip aan alle kanten mooi bruin zijn geworden en gaar (om te garen moeten ze toch wel in totaal minstens 17 minuten worden gefrituurd/gebakken).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Nadat de stukken kip behoorlijk zijn uitgelekt op een dot keukenpapier kun je ze zo eten of met sla of met sla en frites,enz.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.