Recept
« Terug naar recepten
Kipgerecht uit Lyon
PT60M
Kipgerecht uit Lyon
Kip is het pienterste stukje vlees. Met kip kun je alles. Hier weer een voorbeeld uit de stad van Bocuse
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipgerecht uit Lyon te bereiden
- Verhit de olie met de boter in de grote pan met dikke bodem en braad daarin aan de kippendijen tot ze mooi bruin zijn aan alle zijden. Haal ze uit de pan en zet ze apart op een bord.
- In een roestvrij-stalen pan de azijn, kippenbouillon met de suiker en het tomatenconcentraat opkoken, tot er nog zo'n 125 cc over is gebleven.
- In de grote pan met dikke bodem in het overgbleven vetmengsel de uien en knoflook aanfruiten, tot de uien zacht zijn geworden. Giet dan de witte wijn erbij en kook dat in tot de helft.
- Bij uienmengsel het azijnmengsel doen en dat weer zachtjes aan de kook brengen.
- Doe de kippendijen weer terug in de pan en laat het geheel nog eens een 20 - 30 minuten doorpruttelen met deksel op de pan.
- De kippendijen kunnen nu op de borden gelegd worden en de saus wordt afgemaakt met crême fraiche en met oregano.
- Geef er rijst of purée bij en een groente (bv worteltjes/erwtjes). Schep de saus over de kip en de rijst./ purée.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een Beaujolais of een jonge Duitse Pinot Noir wijn of een Riesling Spätlese Trocken
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.