Recept
« Terug naar recepten
Kipkarbonade met een Oosters tintje
PT50M
Kipkarbonade met een Oosters tintje
Een heerlijk kipkarbonade met een oosters tintje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipkarbonade met een Oosters tintje te bereiden
Wrijf de kipkarbonade in met zout en peper. Bak de kip in de olie aan alle kanten goudbruin.
Snipper ondertussen een uitje, snijd de paprika in dunne repen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes.
Haal de kipkarbonade uit de pan en fruit de ui glazig, doe de rode peper, de paprika en de knoflook erbij. Roer de kurkuma, djahee en komijn erdoor. Het geheel moet goed beginnen te geuren. Roer dan de ketjap erdoor en doe de kipkarbonade weer in de pan. Stoof de kipkarbonade rustig gaar in een minuut of 40.
De oosterste kipkarbonade is lekker met kleffe basmati rijst en een salade.
Snipper ondertussen een uitje, snijd de paprika in dunne repen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes.
Haal de kipkarbonade uit de pan en fruit de ui glazig, doe de rode peper, de paprika en de knoflook erbij. Roer de kurkuma, djahee en komijn erdoor. Het geheel moet goed beginnen te geuren. Roer dan de ketjap erdoor en doe de kipkarbonade weer in de pan. Stoof de kipkarbonade rustig gaar in een minuut of 40.
De oosterste kipkarbonade is lekker met kleffe basmati rijst en een salade.
koing zegt: