Recept
« Terug naar recepten
Kipkerrie ovenschotel
PT40M
Kipkerrie ovenschotel
Een heerlijk kipkerrie ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
wilma holterman
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipkerrie ovenschotel te bereiden
Ontdooi de spinazie.
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de koekenpan.
Kruiden met peper en zout.
Maak het zakje met kerriesaus en daarna de aardappelpuree.
Doe een laag aardappelpuree in de ovenschaal, dan de uitgelekte spinazie, daarboven op de kipstukjes, en dan de kerriesaus, maak af met een laag aardappelpuree.
Trek met een vork mooi strepen op de bovenkant, en verwarm die alles op 200 graden in de oven een half uur, eet smakelijk.
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de koekenpan.
Kruiden met peper en zout.
Maak het zakje met kerriesaus en daarna de aardappelpuree.
Doe een laag aardappelpuree in de ovenschaal, dan de uitgelekte spinazie, daarboven op de kipstukjes, en dan de kerriesaus, maak af met een laag aardappelpuree.
Trek met een vork mooi strepen op de bovenkant, en verwarm die alles op 200 graden in de oven een half uur, eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (wilma holterman)
Dit recept heb ik als eindexamen moeten koken op de huishoudschool, ik maak het nog regelmatig, en is altijd weer een succes!
apu zegt: