KookJij

Kipkerrie ovenschotel

Een heerlijk kipkerrie ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipkerrie ovenschotel te bereiden

Ontdooi de spinazie.
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de koekenpan.
Kruiden met peper en zout.
Maak het zakje met kerriesaus en daarna de aardappelpuree.
Doe een laag aardappelpuree in de ovenschaal, dan de uitgelekte spinazie, daarboven op de kipstukjes, en dan de kerriesaus, maak af met een laag aardappelpuree.
Trek met een vork mooi strepen op de bovenkant, en verwarm die alles op 200 graden in de oven een half uur, eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (wilma holterman)

Dit recept heb ik als eindexamen moeten koken op de huishoudschool, ik maak het nog regelmatig, en is altijd weer een succes!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Klinkt lekker, maar wordt de onderste laag puree niet doordrenkt door het vocht van de spinazie en dan ook nog eens de kerriesaus?;)
wilma35

wilma35 zegt:
Nee hoor, gemak dient de mens, is toch handig pakjes en zakjes voor als je snel moet?
Els

Els zegt:
Hopelijk maak je nu zelf aardappelpuree en kerriesaus,is zoveel lekkerder. Succes verder met je recepten;)
Gr.Els