Recept
« Terug naar recepten
Spitskool ovenschotel
PT70M
Spitskool ovenschotel
Een keer wat anders dan een stamppot met spitskool. Dit keer een heerlijke ovenschotel, gegratineerd met kaas.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Recept van mijn moeder!
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskool ovenschotel te bereiden
- Verwarm de (hete)lucht oven voor op 180 graden celcius.
- Maak de spitskool schoon en snij deze in reepjes.
- Bak het gehakt rul en kruid dit.
- Als het gehakt bruin is, voeg dan de gesnipperde ui toe. Bak dit glazig.
- Voeg vervolgens de spitskool toe en bak dit mee. Als dit geslonken is, doe er dan kerrie door (dit kan naar smaak, maar doe er niet te veel in).
- Spatel het goed om.
- Maak de aardappelpuree, dit kan verse zijn of uit een pakje (vers is het lekkerste).
- Doe het spitskool/gehakt mengsel in de ovenschaal en dek het af met de aardappelpuree.
- Gratineer het met geraspte kaas.
- Plaats vervolgens de ovenschaal in de oven en bak het in 40 minuten goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerda Lamers zegt:
Gerda zegt:
Het vega rul gehakt wat later.
Ook wat stukjes paprika erbij. ( had ik toch over)
Annet zegt:
Harry Löhr zegt:
monique zegt:
Alle ingredienten zijn gaar als ze de ovenschaal in gaan, waarom moet het dan nog 40 minuten in de oven?
Is het niet genoeg om alleen te laten gratineren?
Anneke van der Knaap zegt:
Groet Anneke:)
gea zegt:
grietje56 zegt:
Dank!!:D
Harry Löhr zegt: