Recept
« Terug naar recepten
Kipkerrie
PT15M
Kipkerrie
Een heerlijk kipkerrie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marja vink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipkerrie te bereiden
Kook de rijst.
Snij kipfilet aan blokjes. Doe dit in een schaaltje met 1 tl. sambal en uitgeperste knoflook, roer door elkaar.
Snij paprika aan reepjes, champignons aan plakjes, uien aan plakjes en ananas aan partjes.
Doe wat olie in de pan bak de kip ong. 5 min. Doe er dan ui, paprika, champignons bij. Bak dit nog even door, dan de ananas met sap.
Als dit kookt, de kerrie saus toevoegen en laat dit sudderen tot het gaar is.
Snij kipfilet aan blokjes. Doe dit in een schaaltje met 1 tl. sambal en uitgeperste knoflook, roer door elkaar.
Snij paprika aan reepjes, champignons aan plakjes, uien aan plakjes en ananas aan partjes.
Doe wat olie in de pan bak de kip ong. 5 min. Doe er dan ui, paprika, champignons bij. Bak dit nog even door, dan de ananas met sap.
Als dit kookt, de kerrie saus toevoegen en laat dit sudderen tot het gaar is.