Recept
« Terug naar recepten
Kippannetje met kropsla
PT30M
Kippannetje met kropsla
Een heerlijk kippannetje met kropsla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vrouwonline
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippannetje met kropsla te bereiden
Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn met de bouillon scheutje voor scheutje in de pan en roer tot een gebonden saus. Schep er de kipfilet en de krieltjes door. Stoof de kip met de aardappeltjes met de deksel op de pan in 10-12 min. zachtjes gaar. Kook intussen de champignons in een bodem water met zout 4 min. Giet de champignons af en voeg ze met de slagroom aan het kippannetje toe. Breng op smaak met de bieslook, zout en peper en schep in 4 diepe borden. Serveer met de kropsla.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Makkelijk eenpans gerecht
apu zegt: