KookJij

Kippannetje met kropsla

Een heerlijk kippannetje met kropsla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vrouwonline
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippannetje met kropsla te bereiden

Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn met de bouillon scheutje voor scheutje in de pan en roer tot een gebonden saus. Schep er de kipfilet en de krieltjes door. Stoof de kip met de aardappeltjes met de deksel op de pan in 10-12 min. zachtjes gaar. Kook intussen de champignons in een bodem water met zout 4 min. Giet de champignons af en voeg ze met de slagroom aan het kippannetje toe. Breng op smaak met de bieslook, zout en peper en schep in 4 diepe borden. Serveer met de kropsla.

Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)

Makkelijk eenpans gerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Lijkt me heel lekker en makkelijk, ga ik maken:p bedankt!:);)