Recept
« Terug naar recepten
kippebouten a la paysanne
PT80M
kippebouten a la paysanne
Een heerlijk kippebouten a la paysanne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe kippebouten a la paysanne te bereiden
Dit is een oud Frans boerenrecept, maar erg lekker.
Verhit 2 el. olie en de boter in een zware pan en braad daarin de kippebouten in 6 - 8 minuten aan alle kanten aan. Het mengsel van olie en boter geeft een mooie goudbruine kleur.
Neem de bouten uit de pan en doe ze over in een ovenschaal waar een goed passend deksel op kan. Bak in het overgebleven vet en olie de gehalveerde sjalotjes en het in blokjes gesneden spek. Neem ze ook uit de pan en voeg ze bij de bouten. Verwijder nu het bakvet, en blus de pan af met de wijn en de bouillon. Roer eventuele aanzetsels los van de bodem van de pan. Voeg de schoongemaakte en in blokjes gesneden knolselderie en wortel toe, en laat dit een paar minuten zachtjes koken. Doe alles in de ovenschaal, leg het deksel erop en laat alles in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius in zo'n 40 minuten gaar worden. Hier hoort, als Frans gerecht, natuurlijk stokbrood bij! Zowiezo al onmisbaar om de heerlijke jus mee op te soppen.
Verhit 2 el. olie en de boter in een zware pan en braad daarin de kippebouten in 6 - 8 minuten aan alle kanten aan. Het mengsel van olie en boter geeft een mooie goudbruine kleur.
Neem de bouten uit de pan en doe ze over in een ovenschaal waar een goed passend deksel op kan. Bak in het overgebleven vet en olie de gehalveerde sjalotjes en het in blokjes gesneden spek. Neem ze ook uit de pan en voeg ze bij de bouten. Verwijder nu het bakvet, en blus de pan af met de wijn en de bouillon. Roer eventuele aanzetsels los van de bodem van de pan. Voeg de schoongemaakte en in blokjes gesneden knolselderie en wortel toe, en laat dit een paar minuten zachtjes koken. Doe alles in de ovenschaal, leg het deksel erop en laat alles in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius in zo'n 40 minuten gaar worden. Hier hoort, als Frans gerecht, natuurlijk stokbrood bij! Zowiezo al onmisbaar om de heerlijke jus mee op te soppen.
greet1 zegt: