Recept
« Terug naar recepten
Kippen pindasoep uit Ghana
PT50M
Kippen pindasoep uit Ghana
Een heerlijk kippen pindasoep uit ghana recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippen pindasoep uit Ghana te bereiden
De kip wassen, droog maken en zouten. Pepers koken (tomaten ook indien niet uit blik).Schil de gember en hak ze fijn. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Maak een marinade van de gember, knoflook en een halve ui door deze met wat water te mixen (in de blender of met een staafmixer). Zet de kip (met de marinade) op het vuur, beetje water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen. Voeg de resterende ui bij de kip. Tomaten en pepers in de blender fijn maken, beetje water erbij en bij kip voegen; circa 10 minuten laten sudderen. Pindapasta in water oplossen (door met handen te knijpen en steeds een beetje water bij te voegen gaat het sneller) tot een vloeibaar geheel ontstaat; dit bij de kip gieten. Geheel laten sudderen tot olie komt bovendrijven. Serveren met rijst
amber zegt: