KookJij

Kippen pindasoep uit Ghana

Een heerlijk kippen pindasoep uit ghana recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippen pindasoep uit Ghana te bereiden

De kip wassen, droog maken en zouten. Pepers koken (tomaten ook indien niet uit blik).Schil de gember en hak ze fijn. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Maak een marinade van de gember, knoflook en een halve ui door deze met wat water te mixen (in de blender of met een staafmixer). Zet de kip (met de marinade) op het vuur, beetje water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen. Voeg de resterende ui bij de kip. Tomaten en pepers in de blender fijn maken, beetje water erbij en bij kip voegen; circa 10 minuten laten sudderen. Pindapasta in water oplossen (door met handen te knijpen en steeds een beetje water bij te voegen gaat het sneller) tot een vloeibaar geheel ontstaat; dit bij de kip gieten. Geheel laten sudderen tot olie komt bovendrijven. Serveren met rijst

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

amber

amber zegt:
ik weet niet of jij ook in Ghana hebt gewoond, ik wel. Een vriendje van mijn zo'n gaf me het recept wat zijn moeder maakte. de basis is light soup. Ze gebruiken verse tomaten en geen gember.Om een goede soep te maken moet het langer dan een half uur koken.
manya

manya zegt:
lekker !!!:D
larisa

larisa zegt:
héérlijk recept :D !!!