KookJij

Kippenbouillon II

Een heerlijk kippenbouillon ii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenbouillon II te bereiden

*Doe de sjalot, knoflook, trassi, kunyit, ketumbar en laos in de blender en draai hiervan een gladde pasta.
*Fruit deze pasta aan in de hete rijstolie tot hij heerlijk gaat geuren.
*Doe het water, de kip, purut, djahé, sereh, kruidnagel, peperkorrels en foelie in de hoge pan en breng aan de kook. Voeg dan het aangefruite kruidenmengsel toe, deksel op de pan en 60 minuten laten sudderen.
*Haal de kip er uit en pluk het vlees van de botten. Maak het vlees klein.
*Zeef de soep en druk de zeef uit voor de smaakstoffen.
*Doe dan gezeefde bouillon en kip weer in de pan en laat nog even trekken.
*Kan nu zo worden opgediend met een paar druppeltjes citroen, peper en eventueel nog wat zout naar smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Joop van Rij,
Ik heb ooit eens in het buitenland een stel maatlepeltjes gekocht.Ik neem aan dat in een behoorlijk toegeruste kookwinkel zoiets wel te regelen valt.
Jan A:)
joop van rij

joop van rij zegt:
Jan hoe regel jij de cc hoeveelheid met droge stof grs joop