KookJij

Kippenbouten gestoofd in Indische pikante saus

Dit zijn de heerlijkste kippenbouten die ik in tijden heb gegeten, ze zijn gestoofd in Indische pikante saus
Recept van:
Bereidingstijd: 125 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ons Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenbouten gestoofd in Indische pikante saus te bereiden

Doe de ingredienten voor de saus in de kom en meng alles goed onder elkaar, proef een beetje of je het goed op smaak vind.

Bak de kippenbouten rondom goudbruin, voeg de 'stoof'saus toe en breng tegen de kook.
Laat het geheel zo'n 2 uur op laag vuur stoven, draai de kip regelmatig een keertje om en roer de saus regelmatig door.
Mocht de saus te dik gaan worden, dan gewoon een beetje bouillon toevoegen. Het moet uiteindelijk een licht gebonden saus zijn, geen dikke brij.
Proef regelmatig of er naar jouw smaak/beleving nog iets aan toegevoegd moet worden, zo niet, dan kan deze heerlijke kip op tafel en is het tijd geworden om hier heerlijk van te gaan smullen.
Eet smakelijk, oftewel selamet makan!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Sappige kip in een heerlijke pikante saus gaargestoofd.
Genieten op en top uit de Indische keuken!

Je kunt er ook voor kiezen om ipv bouten bv drumsticks te gebruiken of vleugeltjes als lekker avondhapje...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nico van Weeren

Nico van Weeren zegt:
Was heel lekker.
jschram

jschram zegt:
het was lekker: