Je kunt er nog voor het scherpje sambal bij geven of met peper bestrooien of Srirachi bij geven.
Jasmijn thee gaat hier goed bij evenals een witte wijn of rosé wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen in een Noten-Korst met Wortel-Raita
PT45M
Kippendijen in een Noten-Korst met Wortel-Raita
Een aardig lunch gerechtje.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen in een Noten-Korst met Wortel-Raita te bereiden
- Doe in de keukenblender de yoghurt, korianderblaadjes, knoflook, ketumbar, djinten, limoensap en zout en draai daarvan een glad en homogeen mengsel.
- Gebruik 1/3 deel daarvan om de kippendijen in te marineren en om de kippendijen er mee te bedekken.
- Daartoe de kippendijen met de yoghurt-marinade in een plastic zak doen en "opschudden".
- De rest van het yoghurt mengsel (2/3 deel dus) samen met de stukken wortel in de keukenblender tot een gladde saus draaien en vervolgens koud wegzetten.
- Doe de pistache nootjes in de keukenblender (die ondertussen dus is schoongemaakt) met de maizena en draai daarvan een fijn poederachtig mengsel.
- Bedek de kippendijen in yoghurt met het pistache-mengsel en bak ze bruin in een anti aanbakpan in de rijstolie.(± 7 1/2 minut per zijde).
- Daarna nog even 5 minuten in de oven om na te garen.
- Geef bij de kip de wortel-raita, wat extra korianderblaadjes en een groene salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Cherie Brokx zegt:
Overigens weer een super recept.
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.