KookJij

Kippendijen uit Kokos met Komkommer Salade

Een heerlijk kippendijen uit kokos met komkommer salade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Naar een recept van Felix Wilbrink
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippendijen uit Kokos met Komkommer Salade te bereiden

*De 4 sjalotjes en 2 teentjes knoflook aanfruiten in de rijstolie.
*Doe daar bij de vissaus (Nam Pla) en suiker en roer goed door.
*Dan de ontbeende kippendijen er bij doen en aanbruinen rondom.
*Vervolgens de kokosmelk er bij doen en de kip goed laten garen.
*Als de kip gaar is, uit de pan halen en laten afkoelen. Kookvocht nog verder laten inkoken (± 50%) en apart weg zetten.
*Afgekoelde kip in niet al te grote strips snijden.
*Uitje fijn snipperen, paprika in strips snijden, evenals de lombok en komkommer. Katjang en fijngehakte koriander door de groentes mengen.
*OPDIENEN : Een hoopje kip op het bord leggen met een hoopje groente er naast. Eventueel (maar dat is optioneel) wat rijst er bij geven of wat noedels en een lepeltje ingekookte saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Het gaat mij ook niet om het makkelijke;) maar als ik aan het koken ben met de tajine geurt het heerlijk in huis!!:
Straks gaan we een heerlijk recept maken in de tajine met gehaktballetjes.
Dank voor al jouw mooie recepten, wij van KookJij zijn erg blij met je!
Groetjes, Anna.

:D
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Anna,Of de bereiding daardoor makkelijker wordt valt te betwijfelen.Maar ga je gang,het kan natuurlijk best.
Jan A.:)
Anna

Anna zegt:
Hallo Jan,
Dit lijkt me ook een heerlijk recept om in de tajine te maken.
Groetjes,
Anna
KookJij.