Recept
« Terug naar recepten
Kippenfilets met saffraan
PT30M
Kippenfilets met saffraan
Een heerlijk kippenfilets met saffraan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenfilets met saffraan te bereiden
Braad de kipfilets goudbruin op een hevig vuur in een stoofpan met wat gesmolten boter. Haal ze uit de stoofpan zodra ze goudbruin zien aan beide zijden en leg op hun plaats de fijn gehakte sjalot. Zachtjes stoven. Wanneer de sjalot glazig is, doet u de stukken kip weer in de stoofpan. Overgiet alles met de witte wijn en 1 dl water. Voeg er het verkruimeld bouillonblokje aan toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur zachter, plaats het deksel ietwat scheef op de pan en laat alles nog 15 minuten lichtjes sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten onbedekt sudderen. Voeg er dan de room, de saffraan en de bieslook bij. Breng op smaak en laat alles nog enkele minuutjes sudderen.