Warme thee en koud bier gaan altijd wel goed hierbij.
Als wijn zou je kunnen denken aan een rose wijn of een lichte rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kippenlever à la Hindu
PT30M
Kippenlever à la Hindu
Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Brood - Beleg
- > Hapjes - Warm
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenlever à la Hindu te bereiden
- De levertjes goed spoelen onder een lopende koude kraan, vervolgens drogen en schonen.
- Doe ze in een kom en prik er met een vork gaatjes in.
- Zorg er dan verder voor dat de levertjes kleiner gemaakt worden en van gelijke (ongeveer) grootte zijn.
- Meng dan de levertjes met de knoflook, de lombok en zeezout + peper. Zet dat even weg.
- Dan de rijstolie verhitten en daarin de uien aanfruiten tot ze glazig zijn geworden. Dan de masala er bij doen en weer eventjes doorbakken.
- Nu gaat de lever-mix er bij. Al roerend goed doorbakken gedurende een minuut of 8, dan is de lever wel gaar.
- Geef er rijst bij met atjar en urap urap.