Recept
« Terug naar recepten
Kippenlever-parfait
PT45M
Kippenlever-parfait
Een heerlijk kippenlever-parfait recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
succesvol koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenlever-parfait te bereiden
Verhit een grote koekenpan op matige hitte.
Smelt de boter, voeg de uitjes, aan de pan toe en bak, al roerend, 4-5 minuten of totdat ze zacht en transparant zijn.
Doe ze met een schuimspaan over in een keukenmachine.
Doe in dezelfde pan de kippenlevertjes en bak ze in porties op hoge hitte, al roerend 4-5 minuten of totdat ze van buiten geschroeid zijn, maar van binnen nog rosé en heel zacht.
Doe ze in de keukenmachine met 2 el vocht uit de pan, room, cognac en wat zout en peper.
Maal 4-5 minuten of totdat het geheel glad is.
Haal door een fijne zeef om eventuele klonten te verwijderen.
Doe over in een schaal of op een bord, leg plastic folie boven op het mengsel en zet het minstens 4 uur in de koelkast of totdat het koud is.
Schep een flinke theelepel parfait op elk toastje en leg er een plakje augurk op.
U kunt ook de parfait op een bord doen, er een mesje bij doen en de gasten zichzelf laten helpen.
Smelt de boter, voeg de uitjes, aan de pan toe en bak, al roerend, 4-5 minuten of totdat ze zacht en transparant zijn.
Doe ze met een schuimspaan over in een keukenmachine.
Doe in dezelfde pan de kippenlevertjes en bak ze in porties op hoge hitte, al roerend 4-5 minuten of totdat ze van buiten geschroeid zijn, maar van binnen nog rosé en heel zacht.
Doe ze in de keukenmachine met 2 el vocht uit de pan, room, cognac en wat zout en peper.
Maal 4-5 minuten of totdat het geheel glad is.
Haal door een fijne zeef om eventuele klonten te verwijderen.
Doe over in een schaal of op een bord, leg plastic folie boven op het mengsel en zet het minstens 4 uur in de koelkast of totdat het koud is.
Schep een flinke theelepel parfait op elk toastje en leg er een plakje augurk op.
U kunt ook de parfait op een bord doen, er een mesje bij doen en de gasten zichzelf laten helpen.
bertal zegt:
bedankt voor de leuke reactie, geniet er maar van.
Succes met het koken.:);)