KookJij

Kippenlever-parfait

Een heerlijk kippenlever-parfait recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: succesvol koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenlever-parfait te bereiden

Verhit een grote koekenpan op matige hitte.
Smelt de boter, voeg de uitjes, aan de pan toe en bak, al roerend, 4-5 minuten of totdat ze zacht en transparant zijn.
Doe ze met een schuimspaan over in een keukenmachine.
Doe in dezelfde pan de kippenlevertjes en bak ze in porties op hoge hitte, al roerend 4-5 minuten of totdat ze van buiten geschroeid zijn, maar van binnen nog rosé en heel zacht.
Doe ze in de keukenmachine met 2 el vocht uit de pan, room, cognac en wat zout en peper.
Maal 4-5 minuten of totdat het geheel glad is.
Haal door een fijne zeef om eventuele klonten te verwijderen.
Doe over in een schaal of op een bord, leg plastic folie boven op het mengsel en zet het minstens 4 uur in de koelkast of totdat het koud is.
Schep een flinke theelepel parfait op elk toastje en leg er een plakje augurk op.
U kunt ook de parfait op een bord doen, er een mesje bij doen en de gasten zichzelf laten helpen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Roel,
bedankt voor de leuke reactie, geniet er maar van.
Succes met het koken.:);)
Roel

Roel zegt:
Heerlijk en simpel recept. Door de augurk wordt de sterke smaak van de lever heerlijk zacht.