Je kunt de salie ook verwijderen,voordat je verder gaat.
Wees voorzichtig met zout.Dat kun je erlater ook nog opdoen.Wel veel peper.
Is lekker met een zoete gelei of iets dergelijks.
Recept
« Terug naar recepten
Kippenlevertjes met Salie
PT150M
Kippenlevertjes met Salie
Een heerlijk kippenlevertjes met salie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenlevertjes met Salie te bereiden
*Smelt de boter met de olie in een pan met dikke bodem.
*Zodra de olie goed warm is de salieblaadjes er in doen en gedurende 5 minuten zachtjes laten trekken.
*Doe dan de zeer fijn gehakte kippenlevertjes erbij en bak een minuutje of 3 aan
*Giet dan de helft van de Marsala erbij en verwarm (en roer)
tot de Marsala is weggekookt
*Dan 3 eetlepels kippenfond erbij en roerend verwarmen
gedurende 12 tot 15 minuten (kippenfond toevoegen als de massa te dik wordt).
*Op smaak brengen met veel peper en weinig zout.
*Kippenlevers nu pureren / cq fijnprakken en verder op smaak brengen met de overgebleven Marsala,Parmezaan
en de 2 geklutste eieren.
*Eventueel kippenfond toevoegen tot een dikkige,romige
massa zonder klontjes.
*Deze massa overbrengen in ramequins of timbaaltjes en
gedurende 40 minuten au-bain marie garen in de oven.
(DWZ de ramequins of timbaaltjes in een bak zetten met water-halverwege de ramequins of timbaaltjes-en op 150 graden Celsius verwarmen)
*Laten afkoelen en vervolgens in de koelkast laten koud worden.
*Zodra de olie goed warm is de salieblaadjes er in doen en gedurende 5 minuten zachtjes laten trekken.
*Doe dan de zeer fijn gehakte kippenlevertjes erbij en bak een minuutje of 3 aan
*Giet dan de helft van de Marsala erbij en verwarm (en roer)
tot de Marsala is weggekookt
*Dan 3 eetlepels kippenfond erbij en roerend verwarmen
gedurende 12 tot 15 minuten (kippenfond toevoegen als de massa te dik wordt).
*Op smaak brengen met veel peper en weinig zout.
*Kippenlevers nu pureren / cq fijnprakken en verder op smaak brengen met de overgebleven Marsala,Parmezaan
en de 2 geklutste eieren.
*Eventueel kippenfond toevoegen tot een dikkige,romige
massa zonder klontjes.
*Deze massa overbrengen in ramequins of timbaaltjes en
gedurende 40 minuten au-bain marie garen in de oven.
(DWZ de ramequins of timbaaltjes in een bak zetten met water-halverwege de ramequins of timbaaltjes-en op 150 graden Celsius verwarmen)
*Laten afkoelen en vervolgens in de koelkast laten koud worden.