Recept
« Terug naar recepten
Kippenpastei met groentemengeling
PT40M
Kippenpastei met groentemengeling
Een heerlijk kippenpastei met groentemengeling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenpastei met groentemengeling te bereiden
Kneed een zanddeeg met de opgegeven ingredienten, en zet het 30 min koel weg voor u het uitrolt. De groentenmengeling goed laten uitlekken. Snij de kipfilet en de ham in blokjes. Snipper de ui fijn en fruit de ui glazig in de hete olie. Rol het deeg uit en bekleed met twee derden ervan de bodem en de wanden van een lichtjes ingevette, niet te hoge springvorm van 20 cm doorsnee. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork en bestrooi hem met een dun laagje paneermeel. Klop de eieren los met de room, een snuifje peper en nootmuskaat. Schep de kip-en hamblokjes, de groentenmengeling en de uien door het mengsel en doe het in de taartvorm. Dek af met de rest van het deeg. Maak in het midden een gatje zodat de stoom kan ontsnappen. Doreer het taartdeksel met losgeklopt ei. Bak de pastei in 35 à 40 min gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°c., ontvorm en laat afkoelen.