Recept
« Terug naar recepten
kippenpastei (vol au vent)
PT90M
kippenpastei (vol au vent)
Een heerlijk kippenpastei (vol au vent) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Vanessa Derous
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kippenpastei (vol au vent) te bereiden
Laat een soepkip gaar koken in een bouillon. Na het gaarkoken ontdoe je de kip van vet, vel en beenderen. Snij het vlees in stukjes.
Maak kleine vleesballen van het gehakt en kook deze gaar in de bouillon.
Maak de champignons schoon, snij ze in fijne schijfjes en bak ze gaar in wat boter. Kruid ze met peper en zout.
Maak een zure eiersaus, laat de boter smelten en voeg er de bloem bij. Roer met de garde tot een gland mengsel. Voeg er van de kippenbouillon bij tot de gewenste dikte. Daarna voeg je de 2 eidooiers erbij en wat citroensap.
Snij de ham fijn en voeg deze samen met de kip, gehaktballen en champignons bij de saus. Even omroeren en klaar.
Maak kleine vleesballen van het gehakt en kook deze gaar in de bouillon.
Maak de champignons schoon, snij ze in fijne schijfjes en bak ze gaar in wat boter. Kruid ze met peper en zout.
Maak een zure eiersaus, laat de boter smelten en voeg er de bloem bij. Roer met de garde tot een gland mengsel. Voeg er van de kippenbouillon bij tot de gewenste dikte. Daarna voeg je de 2 eidooiers erbij en wat citroensap.
Snij de ham fijn en voeg deze samen met de kip, gehaktballen en champignons bij de saus. Even omroeren en klaar.
marleen vd velde zegt: