Recept
« Terug naar recepten
Kippenpasteitjes met witloof
PT30M
Kippenpasteitjes met witloof
Een heerlijk kippenpasteitjes met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
karen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenpasteitjes met witloof te bereiden
Spoel de witloofstruikjes goed schoon en verwijder het bittere koontje onderaan. Snipper de struikjes heel fijn en bak ze eventjes aan in de helft van de boter. Geef ze smaak met het citroensap, wat peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat de witloofsnippers stoven. Schep af en toe om en voeg er eventueel wat water bij. Snij de kipfilets in blokjes. Bak rondom goudbruin in de rest van de hete boter. Giet er de bouillon bij. Dek af en laat 10 tot 15 minuten koken tot de kipfilets goed gaar zijn. Verwarm de deegbakjes in de oven(180°c). Schep met een schuimspaan de kipblokjes bij het witloof. Giet de room bij de bouillon en laat het sausje in de open pan op een hevig vuur,tot de helft inkoken. Schep kip en witloof onder de saus. Vul de warme pasteitjes. Garneer ze met de gehakte bieslook en dien ze meteen op.