KookJij

Kippensoep met Amandelen

Een heerlijk kippensoep met amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippensoep met Amandelen te bereiden

1).Zoals reeds aangegeven de gekookte kippenborst in de blender heel fijn pureren, nadat ze is gaargekookt in de kippenbouillon. Laat tijdens het pureren de kippenbouillon op het vuur staan en doe de gepureerde kippenborst en de amandelpoeder in de bouillon en roer goed door. Laat de soep 45 minuten doorpruttelen.
2).Eieren scheiden en de dooiers kloppen door de room. Doe dan een paar eetlepels bouillon bij het dooiermengsel, klop door en doe dan het dooiermengsel van het vuur af door de kippenbouillon en blijf goed doorroeren tot de soep gaat binden.
3).Zet nu de pan met soep terug op het vuur, maar op een vlamverdeler (d e s o e p m a g n i e t m e e r k o k e n ! ! ! ), roer regelmatig en breng op smaak met de peper, zout en limoenrasp.
4).De soep kan nu worden opgediend.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: In voorverwarmde soepborden worden eerst de plakjes ei verdeeld en daarop de soep geschonken. Hierop worden de geschaafde amandelen gestrooid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst