Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep Thailand
PT45M
Kippensoep Thailand
Een heerlijk kippensoep thailand recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep Thailand te bereiden
*Verhit de rijstolie in een grote pan met dikke bodem.
*Fruit daarin aan de uien, knoflook, lombok, curry-pasta tot dat de uien beginnen te kleuren.
*Doe dan de bouillon er bij en laat even goed doortrekken.
Voeg dan toe de purutblaadjes, galangal schijfjes, sereh, Nam Pla, suiker, ketumbar en de in blokjes gesneden kip.
*Dit geheel laten we koken tot de kip zowat gaar is en dan gaat er bij de tomaatjes, paddenstoelen en santen (kokosmelk).
*We warmen nog even door en zijn dan gereed om op te dienen als de limoensap doorgeroerd is.
*Fruit daarin aan de uien, knoflook, lombok, curry-pasta tot dat de uien beginnen te kleuren.
*Doe dan de bouillon er bij en laat even goed doortrekken.
Voeg dan toe de purutblaadjes, galangal schijfjes, sereh, Nam Pla, suiker, ketumbar en de in blokjes gesneden kip.
*Dit geheel laten we koken tot de kip zowat gaar is en dan gaat er bij de tomaatjes, paddenstoelen en santen (kokosmelk).
*We warmen nog even door en zijn dan gereed om op te dienen als de limoensap doorgeroerd is.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: In voorverwarmde borden een handje glasnoedels leggen, daarop de soep scheppen en bestrooien met een lepel fijngehakte korianderblaadjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
menj zegt:
deuxchapeaux zegt:
Thuis zeggen we nooit pinda's,maar katjang,komkommer wordt nog steeds ketimun genoemd.Als iemand dat niet begrijpt,dan leggen we het wel uit.Hoop U niet beledigd te hebben.
Met vr.gr.Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Uitdrukkingen als "van de bij ons gekende kruiden" heeft niemand wat aan.Wat weet je wel,wat weet je niet?
Ik zal er een paar uithalen:
Galanga(l)=soort gemberwortel
Nam Pla=vissaus=zoutvervanger
ketumbar=korianderzaad
daun purut=blaadjes van de kaffirlimoen boom.
Behalve de Nam Pla geen enkele typische Thaise
kruidensoort.Alles bij een normale toko te verkrijgen.
Jan A.:?
Anna zegt:
Wij vinden dat deze discussie best gesloten kan worden. Leuke reacties blijven natuurlijk altijd welkom.
Jan, we zijn altijd blij met de recepten die je op onze site zet, ze zijn duidelijk en goed geformuleerd.
Vriendelijke groet,
Anna
KookJij.