OPDIENEN: In voorverwarmde borden eerst een pluk verse spinazie leggen en daarop een bergje kippluksels. Daarop scheppen we de gloeiend hete soep en dan strooien we de lenteuitjes er over.Tenslotte doen we in elk bord een lepel vers gemaakte pesto.
NB: Het is duidelijk dat er vele variaties mogelijk zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep uit Toscane
PT75M
Kippensoep uit Toscane
Een heerlijk kippensoep uit toscane recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep uit Toscane te bereiden
1).Verhit de olie in een flinke soeppan en fruit daar in aan de ui,knoflook, paprika, ombok, basilicum, venkelpoeder gedurende 10 minuten. De uien zijn dan glazig.
2).Doe de bouillon in de pan met het tomaten concentraat en de Parmegiano en laat weer 10 minuten tegen de kook aan zitten
3).Dan gaan de wortels er in, na 5 minuten de boontjes, na nog eens 5 minuten de courgettes en de paddenstoelen.
2).Doe de bouillon in de pan met het tomaten concentraat en de Parmegiano en laat weer 10 minuten tegen de kook aan zitten
3).Dan gaan de wortels er in, na 5 minuten de boontjes, na nog eens 5 minuten de courgettes en de paddenstoelen.