Recept
« Terug naar recepten
Kippensoeppie
PT30M
Kippensoeppie
Een heerlijk kippensoeppie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoeppie te bereiden
De kippenbouten goed schoonwassen. Met in vieren gesneden ui, in plakjes gesneden knoflook, 10 takjes selderij en de helft van de winterwortel (in grove stukken) in 1500 cc water aan de kook brengen. Beetje zout en twee kippenbouillonblokjes toevoegen en 40 minuten laten trekken. De kippenbouten uit de bouillon halen en apart houden. Het vocht door een zeef in een andere pan gieten zodat je alle ui,knoflook, selderij en wortel kunt weggooien. De tweede helft van de winterwortel snijden tot kleine stukjes. Ook de selderij en de spaanse peper worden klein gesneden of gehakt. De inmiddels iets afgekoelde kippenbouten ontdoen van vel en botjes en het kipvlees klein snijden. Samen met de groenten en 30 gr. vermicelli terug in de bouillon doen. Nog 10 minuten tegen de kook aan houden.
Mart Beek zegt: