KookJij

Kippetje uit de wok

Een heerlijk kippetje uit de wok recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippetje uit de wok te bereiden

Snij de kipfilet in hapklare stukken. Roer de maïszetmeel los in de sojasaus en vermeng met de kip.
Roerbak een paar min., in de olie, de paprikareepjes, de shiitake, de lente-uitjes en de gember. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg er het vlees en de marinade aan toe. Schep goed om.
Breng op smaak met de witte wijnazijn en de fijne suiker.
Laat nog 7 min. sudderen tegen de kook aan, of tot de kip gaar is. Werk af met de geroosterde pindanootjes.
Frituur de glasnoedels enkele minuten in de wok met veel olie, tot ze ploffen, schep ze met een schuimspaan op keukenpapier om uit te lekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

antonpieck

antonpieck zegt:
Anna, je heb mij zeer goed geholpen,bedankt voor de tip wat googelen betreft.
groeten Marleen ;)
Anna

Anna zegt:
Marleen, gewoon even googelen;-)
Omschrijving:
De shii-take is een zeer eiwitrijke paddenstoel met een ronde, bruine, platte hoed en een witte of bruine steel met crèmekleurige lamellen. De hoeddoorsnede varieert van 3 tot 10 cm. Het vruchtvlees is vast, wit en sterk aromatisch.

Groet,
Anna
KookJij.
antonpieck

antonpieck zegt:
Hoi,Inge
ik wil je recept gaan maken,maar ik weet niet wat zijn shiitake? kan je mij dat even mailen
alvast bedankt.

groetjes Marleen