Kan ook als hoofdgerecht voor twee personen, geef er dan rijst bij of aardappelen.
De kip maak je gaar als volgt: leg hem in kippenbouillon, breng aan de kook, laat 10 min. pruttelen op een laag vuurtje en draai het vuur dan uit. laat nog 10 min. staan in de bouillon en laat daarna afkoelen.
Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade met pomelo en ananas
PT20M
Kipsalade met pomelo en ananas
Een heerlijk kipsalade met pomelo en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade met pomelo en ananas te bereiden
Laat de ananas uitlekken, bewaar 100 ml. sap
Maak de pomelo schoon, verwijder de velletjes en verdeel in stukjes.
Schep de pomelo, ananas, kip en noten dooreen.
Maak een sausje van ananassap, zure room, jam, chilisaus en curry, doe er evt. nog mayonaise bij naar smaak (niet voor de lijners onder ons)
Schep alles door elkaar, en breng op smaak met zout en evt. nog wat curry.
Bewaar in de koeling, en strooi er voor 't serveren ruim peterselie overheen.
Maak de pomelo schoon, verwijder de velletjes en verdeel in stukjes.
Schep de pomelo, ananas, kip en noten dooreen.
Maak een sausje van ananassap, zure room, jam, chilisaus en curry, doe er evt. nog mayonaise bij naar smaak (niet voor de lijners onder ons)
Schep alles door elkaar, en breng op smaak met zout en evt. nog wat curry.
Bewaar in de koeling, en strooi er voor 't serveren ruim peterselie overheen.
Liske zegt: