DIEN OP:
a)>Doe een hoeveelheid groentes op een bord
b)>Verdeel daarover de strips kipvlees
c)>Giet daarover de dressing
d)>Strooi er de pinda's over
Alles behalve de groentes kan de dag ervoor al worden klaar gemaakt. De groentes hooguit een paar uur van te voren.
Je kunt het gebruiken als
-koude snack
-bijgerechtje
-als groente van het hoofdgerecht
-als voorgerecht
Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade uit Vietnam
PT270M
Kipsalade uit Vietnam
Een heerlijk kipsalade uit vietnam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade uit Vietnam te bereiden
MARINADE:
1).Doe alle ingrediënten (behalve de olie) voor de marinade in een blender en pureer.
2).Giet dan eerst druppelsgewijs en daarna wat sneller de olie in een dun straaltje er bij met een draaiende motor
3).Zoek een glazen ovenschotel waarin de kipfilets precies passen en doe ze in de schotel. Overgiet met de marinade en draai de filets om. Zet ze 3 uren weg in de koeling en draai ze elk half uur om, zodat de filets overal met marinade zijn bedekt.
4).Verhit de anti-aanbakpan op middelhoog vuur en als die heet is, kwast in met wat rijstolie. De kipfilets - druipend van de marinade - dan om en om gaar bakken in ongeveer 2 x 5 minuten. Dan het vuur doven, de pan op het vuurpunt laten staan met de kip er in en 15 minuten laten koelen tot ze met de handen kunnen worden bewerkt.
5).De filets horizontaal halveren en vervolgens in kleine strips snijden.
GROENTES:
6).Hussel de groentes allemaal goed door elkaar
DRESSING:
7).Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar tot de suiker is opgelost.
1).Doe alle ingrediënten (behalve de olie) voor de marinade in een blender en pureer.
2).Giet dan eerst druppelsgewijs en daarna wat sneller de olie in een dun straaltje er bij met een draaiende motor
3).Zoek een glazen ovenschotel waarin de kipfilets precies passen en doe ze in de schotel. Overgiet met de marinade en draai de filets om. Zet ze 3 uren weg in de koeling en draai ze elk half uur om, zodat de filets overal met marinade zijn bedekt.
4).Verhit de anti-aanbakpan op middelhoog vuur en als die heet is, kwast in met wat rijstolie. De kipfilets - druipend van de marinade - dan om en om gaar bakken in ongeveer 2 x 5 minuten. Dan het vuur doven, de pan op het vuurpunt laten staan met de kip er in en 15 minuten laten koelen tot ze met de handen kunnen worden bewerkt.
5).De filets horizontaal halveren en vervolgens in kleine strips snijden.
GROENTES:
6).Hussel de groentes allemaal goed door elkaar
DRESSING:
7).Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar tot de suiker is opgelost.