Toen ik studente was at ik dit ongeveer 4x per week. Het is goedkoop, gezond en super lekker. Ik maakte dan 1x per week een grote portie, verdeelde de portie in bakjes, zette het in de koelkast en had 4 kant-en-klaar maaltijden.
Nu eet ik het minimaal 3x per maand.
Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade
PT20M
Kipsalade
Een heerlijk kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Froukje Koremans
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade te bereiden
Indien nodig: snijd de aardappels 4x doormidden waardoor je 16 partjes per aardappel krijgt. Kook de partjes 10 minuutjes. afgieten en laten drogen.
Snijd de kip in blokjes van ± 1,5cm. en leg deze in de marinade voor minimaal 15 min. Hoe langer hoe lekkerder en hoe sappiger je kipstukjes worden.
Doe de gemende sla in de sla bak.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze mooi goudbruin zijn, doe ze bij de sla.
Doe olijfolie in de pan en bak de aardappelpartjes tot ze mooi knapperig zijn (ong 10 min). Leg ze op keukenpapier om het vet op te vangen.
Spoel je pan om, doe boter in de pan en bak de kipstukjes tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Gooi ze samen met de aardappelen in de slabak erbij.
Doe het bakje farmersalade erbij, goed mengen en uit serveren.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Snijd de kip in blokjes van ± 1,5cm. en leg deze in de marinade voor minimaal 15 min. Hoe langer hoe lekkerder en hoe sappiger je kipstukjes worden.
Doe de gemende sla in de sla bak.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze mooi goudbruin zijn, doe ze bij de sla.
Doe olijfolie in de pan en bak de aardappelpartjes tot ze mooi knapperig zijn (ong 10 min). Leg ze op keukenpapier om het vet op te vangen.
Spoel je pan om, doe boter in de pan en bak de kipstukjes tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Gooi ze samen met de aardappelen in de slabak erbij.
Doe het bakje farmersalade erbij, goed mengen en uit serveren.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.