Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade
PT20M
Kipsalade
Een heerlijk kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade te bereiden
Kook de kip in ruim kokend water gaar. Snij de augurken, mandarijntjes, mosterd, de helft van de peterselie en 1/2 bekertje zure room in een kom tot een gladde saus. Vervolgens het mengsel van de kip, augurken en mandarijnen erdoorheen roeren. Hierna minimaal 1/2 uurtje in de koelkast laten staan. Hoe langer in de koelkast, hoe beter de smaak in de kip is getrokken. Als je de salade uit de koelkast haalt even goed doorroeren.