Recept
« Terug naar recepten
Kipsate met wortel
PT40M
Kipsate met wortel
Een heerlijk kipsate met wortel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsate met wortel te bereiden
Week de sateprikkers in koud water een half uur. Snijd de kipfilet in lange repen. Meng 2 eetlepels chilisaus, mosterd en olie door elkaar. Roer de rest van de chilisaus met de fijngesneden bieslook door de yoghurt. Voeg zout en citroensap naar smaak toe. Snijd de wortels in stukken en hak de ui fijn. Breng het wortelsap met de suiker en een snufje zout aan de kook. Voeg de ui en wortel toe en laat 10 minuten gaar stoven. Rijg de kip zigzaggend aan de sateprikkers en grill ze aan beide kanten 3 minuten onder een voorverwarmde grill. Serveer met de wortel en bieslookyoghurt.