Recept
« Terug naar recepten
Kipschnitzel gepaneerd met cornflakes
PT30M
Kipschnitzel gepaneerd met cornflakes
Een heerlijk kipschnitzel gepaneerd met cornflakes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipschnitzel gepaneerd met cornflakes te bereiden
1. Leg de kiplapjes tussen twee vellen huishoudfolie. Sla ze goed plat met een houten plankje (of gebruik een deegroller).
2. Verkruimel de cornflakes, hak de noten grof. Vermeng ze met de gehakte peterselie en de kaas in een diep bord.
3. Klop in een tweede bord de eieren los met een snuifje peper en zout.
4. Kruid de kiplapjes met peper en zout. Wentel ze eerst door losgeklopt ei en dan in het cornflakes-mengsel.
5. Bak de schnitzels in een braadpan in boter en/of olie, eerst 1 minuut aan beide kanten op een hoog vuur, dan nog 4 tot 5 minuten aan elke kant op een matig vuur.
2. Verkruimel de cornflakes, hak de noten grof. Vermeng ze met de gehakte peterselie en de kaas in een diep bord.
3. Klop in een tweede bord de eieren los met een snuifje peper en zout.
4. Kruid de kiplapjes met peper en zout. Wentel ze eerst door losgeklopt ei en dan in het cornflakes-mengsel.
5. Bak de schnitzels in een braadpan in boter en/of olie, eerst 1 minuut aan beide kanten op een hoog vuur, dan nog 4 tot 5 minuten aan elke kant op een matig vuur.